Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szex és Pest

Szexről, kapcsolatokról, lélekről, testről, Pestről.

Miért szűnik meg a szex egy párkapcsolatban?

Vicces megközelítés helyett - amire itt már volt és lesz is még példa - most jöjjön a kicsit komolyabb lista. Szóval, miért hal el, hal be, hal meg a szex valójában?

Különböző bioritmus

A baglyok és pacsirták párkapcsolati krízise nem annak köszönhető, hogy míg az egyik még békésen szundikál, a másik már a fél napján túlvan, este meg ugyanez visszafelé, hanem a különböző szexuális aktivitás miatt. Ez ugyanis nemcsak szellemi-intellektuális nyilvánul meg, hanem az összebújási kedvben is. Ilyenkor valószínűbb az együttlétek elmaradozása, illetve, amelyik félnek nagyobb étvágya van, gyakrabban kereshet máshol kielégülést. A különböző bioritmusra egyébként nem is nagyon létezik megoldás, legfeljebb az, ha egyik fél valamennyire vagy egészen alkalmazkodik a másikhoz - de hosszú távon ez ritkán működik.

Átalakulnak a szerepek

Házasság, gyerekvállalás után gyakori jelenség, hogy a két "szexuális egyedből" férj + feleség, anya + apa lesz. Ez átalakíthatja az egymáshoz való viszonyt is, és ha nem is szűnik meg teljesen, inkább egészségügyivé redukálhatja az együttléteket. Ennek elkerüléséhez fontos az, hogy megmaradjon az "Ádám + Éva" felállás, tehát tényleg ne süppedjen bele a pár kizárólag a családi szerepekbe. A szexi fehérnemű, szex-társasjátékok, szervezett randevúk, esetleg szerepjátékok segíthetnek visszahozni a tüzet, erre azonban mindkét fél részéről időt és energiát kell szánni - már, ha fontos, hogy megmaradjon az intimitás!

Átalakul a külső

Nem akarok sóbernorbert lenni, mert sok ponton vitatható mindaz, amit elmondott, és nem is tartom korrektnek ebben a formában. Viszont lényeges, hogy a durva előnytelen változások a másik szemében valóban kevésbé kívánatossá tehetik a testet. Természetesen, az ember nem csak testből áll, vonzódni az intellektushoz is lehet, azonban emellett vizuális lények is vagyunk - tehát egy komolyabb hízás vagy épp fogyás nem biztos, hogy pozitívan hat majd a másik vágyára. Ugyanez igaz akkor is, amikor a pár egyik fele elkényelmesedik, nem figyel kellően magára, a "macinaci-lógós trikó" kombó vált fel minden mást. Nem azzal van gond, hogy ez is a repertoárba kerül, hanem azzal, ha nem kerül bele semmi más.

Drasztikus lelki változás

Depresszió, pánikbetegség, túlérzékennyé vagy épp érzéketlenné válás valamilyen külső dolog hatására: mindkettő jelentős változást tud előidézni a másik vágyában. Amikor vonzódunk valakihez, és belőle idővel valaki más lesz, akkor a vágy is ugyanúgy el fog múlni. Senki nem akar lefektetni egy házisárkányt , vagy épp egy nárcisztikus, idegbeteg taplóval összebújni.

Minden fontosabbá válik, mint a szex

A legtöbb embernek komoly problémája van a tervezéssel és szervezéssel, így gyakran fordul elő, hogy a "kötelező fontosságú" dolgok lenyomják rangsorban a szexet, ami "maximum egy időtöltés." Nyilván, nem romantikus megoldás erre, ha a szex is kötelezővé válik - ugyanúgy vágylohasztó -, viszont működhet a tudatosabb időbeosztás, és bizonyos időszakok "szabaddá tevése" az összebújás céljából. Ugyanide tartozik az is, hogy manapság képtelenek vagyunk letenni a digitális valóságunkat, fontosabb este 11:30-kor is emailekre válaszolni, mint a párunkkal lenni - ez viszont olyasmi, amin menetrenddel, tudatossággal, a telefon és tablet, laptop "kint felejtésével" tudunk változtatni. Egyébként sajnos összedől, mint egy kártyavár a szexuális élet.

playing-card-842037_1920.jpg

Szex és Pest

Friss topikok

süti beállítások módosítása