Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szex és Pest

Szexről, kapcsolatokról, lélekről, testről, Pestről.

5 férfitípus, akiket most azonnal iktass ki az életedből

Mindenkinek vannak az életében olyan hímegyedek, akiktől jobb megválni, csak ezt sokszor nem ismerjük fel... Vonatkozhat ez mind a párkapcsolatokra, mind a családi vagy munkahelyi viszonyokra. De azért, nagyrészt hű maradnék a blog témájához...

(A most következő írás tapasztalatokra és véleményekre támaszkodik.)

1. A nárcisztikus

Érthető pszichológiai anyagokban sokat olvashattunk már a nárcikról, akik minden további nélkül hazavágják az ember életét, pusztán az ő "csodás" személyiségükkel. Betegek, persze, de ez tényleg felmentés arra, hogy kőkeményen megkeserítik az ember életét?

Amiről megismered: nem engedi, hogy megnyugodj, miközben azzal csesztet, miért nem nyugszol már meg. Megbánt azért, hogy utána ő vigasztalhasson, majd világi drámát csap azon, hogy ő "tönkretesz" téged. (Erre neked azt kell reagálnod, hogy dehogy is, te magadat teszed tönkre...) Versenyeztet másokkal, hogy azt érezd, mindenáron meg kell felelned neki, és ő valami csoda, akiért küzdeni kell. Neked nem lehetnek a kapcsolattal vagy vele szemben elvárásaid, de ő nagyon kemény szabály- és elvárásrendszereket épít fel neked.

Veszélyfaktor és kilátás a változásra: 100% és 0%. Esélytelen. Az egyetlen megoldás, ha kiiktatod. Végérvényesen.

2. A haver, aki meg akar dugni, és nem kopik le

Mindenkinek az életében előfordul ez is: a barátkozó, aki közben különféle utalásokkal próbál afelé terelni, hogy hátha megdönthet, legalább egyszer. Rosszabb esetben, halálosan szerelmes beléd, de fél beismerni, mert akkor elveszíthet. Alfaja az, aki már elve ezzel a céllal barátkozik össze veled, mert rájön, hogy így könnyebben a közeledbe férkőzhet. A kategória nem zárja ki a félelmetes idegbetegeket, de alapvetően azért közel sem olyan problémásak, mint nárci társaik.

Amiről megismered: mindig elsőként van ott, ha bajod van, még aktívabban kerül elő, ha épp szakítottál, és neked nyígja el, ha otthon szar a szex.

Veszélyfaktor: 40%, ha elgurul a gyógyszer, nehéz lehet vele. De amúgy nem olyan gáz, ha tudod kezelni.

3. Az energiavámpír

Tudod, ő az, akinek arra kellesz, hogy panaszkodhasson. Aki vastagon leszarja, veled mi van, te milyen ember vagy, te mit gondolsz, kizárólag akkor kerül elő, ha el akarja mondani a sirámait.

Mi a különbség közte meg a bizalmasaid közt? Tudod, van olyan, hogy a barátok, szerelmespár, családtagok panaszkodnak egymásnak, ventilálnak, ez tök normális. Ennél az embernél az a baj - mindössze -, hogy baromira nincs is más árnyalata a kapcsolatban. Ő pofázik, te hallgatod, tanácsot nem fogad el, mert nem is ez a célja. (Igen, nőkből is sok ilyen van, nem csak pasikból, tudom jól.)

Veszélyfaktor és lekoptatási taktika: 75%. Szakíts meg vele minden közvetlen kapcsolatot. 

4. Aki időről időre felbukkan, de nem tudod, mi az istent akar

Ilyen a munkában és a magánéletben egyaránt előfordul. Azt hiszed, akkor most elindultok valamilyen útvonalon, aztán felszívódik. Idővel előkerül újra, te megint azt hiszed... Szóval ja, így megy ez, érted. Ő nem tudja, mit akar, te mégannyira sem, de folyton stoppolja az energiáidat. Ha netán elvárásaid vannak felé - mondjuk, ő egy ex, és újra összejönnél vele -, akkor még rosszabb a helyzet, simán padlóra küld!

(Én is kaptam már éjjel kettes telefont, hogy "miéééééééért iktattál ki az életedből, hát én ott akarok lenni, legalább azt lássam, mi van veleeeeeeeeed!" - OK, és mit szeretnél tőlem pontosan? "Nem tudooooooom! Csak azt, hogy..." Nem. Nem akarod. Ha eddig nem akartad, akkor most sem. Alszom, szia.)

Veszélyfaktor és stratégia: 99%, mivel brutálisan össze tudja törni a szívet. 1%-ot persze, mindig ad neki az ember, hogy hátha tündérmesei véget ér a sztori... (De nem szokott.)

5. A lelki sérült

"Aki sérült, szenved, azt támogatni kell..." Szoktuk hallani. De mi van akkor, ha az illető folyamatosan tobzódik a szenvedésében, és kőkeményen, taktikusan használja azt fel, hogy ő "most nincs jól", ő "most gyenge", ő "most össze van törve..." (Más, mint a panaszkodó, mert az igazából nem szenved, csak pofázhatnékja van.)

Te türelmesen vársz, hogy majd jobban lesz, elküldöd terápiára, ápolod a lelkét, folyamatosan azon kattogsz jól van-e - de nem. Ő nincs jól, mert tulajdonképpen nem is akar jól lenni. Élvezi ezt a szerepet.

Miért? Mert ez minden, értsd: MINDEN alól felmenti. Lehet bunkó, lehet megbízhatatlan, lehet aljas, verhet át: "én most sérült vagyok, engem bántottak." Előadja, hogy ez őt felmenti... Ezzel téged igazából észrevétlenül kontroll alá kényszerít, hiszen te folyton őt akarod megmenti, miközben elfelejted élni a saját életed. 

Veszélyfaktor: 88%. Nyilván, kijöhet ebből, ha akar, de sokszor nem akarnak.Konfliktuspont: ha szembesíted azzal, hogy valamilyen, képes hisztirohamot, világi összeomlást produkálni.

A lekoptatások természetesen nem egyszerűek, ahogy az sem, hogy rálássunk: ki az, aki tényleg menthetetlen, és ki az, aki csak rossz időszakát éli? De a lényeg, hogy magunkat kell ilyenkor előtérbe helyezni, hogy nekünk mi a jó. Ha ezt nem lépjük meg, ezeknek az embereknek az áldozatai leszünk...

man-742766_1920.jpg

Szex és Pest

Friss topikok

süti beállítások módosítása