Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szex és Pest

Szexről, kapcsolatokról, lélekről, testről, Pestről.

5 ex-típus, aki simán hazavágja az életed

Minden lényeges ex-infó, pszichés háttértől a lekoptatásig. 

1. A mártír

Fellépés: Búbánatos arckifejezés, gyakran ismételt önszenvedtető mondatok, a másik fékezhetetlen hibáztatása. Például: "Én minden erőmmel össze akartam tartani ezt a kapcsolatot, de te meg se moccantál."  
Nemek közti előfordulási arány: 70%-30% a nők javára. 
Érzelmi háttér: Elfogadásra való képtelenség. Túlzottan idealista személyiség, aki a valódi jellemvonások helyett a vágyottat keresi választottjában. Ez persze hosszú távon tarthatatlan, így az első csalódást még csak-csak benyeli, de egy bizonyos ponton túl, szó szerint robban. Komoly problémája a mártír típusnak, hogy képtelen belátni, pláne elismerni a saját hibáit, mivel eleve instabil a személyisége. Valahányszor ilyesmivel szembesülne, inkább támadásba lendül a másik ellen, mert minden (!) lelki erejét a partneréből meríti. (És merítené még a szakítást követően is, ezért háborúzik szívesen és hosszasan. Úgy képzeli, ha legyőzi a másikat, akkor rendben lesz önmagával is.)
Különleges képessége: a maga oldalára állítani pártatlan ismerősöket vagy ismeretleneket, pusztán a "szenvedő én" manipulatív, érzelmekre ható játékával.
Ha ilyen az exed... Hát, nehéz lesz levakarni. Amennyiben visszakapni már nem akar, ő az a típus, aki lazán beállít szombat reggel, hogy elvigye a bögrét, amit ajándékba adott egyszer, kábé ezer éve. Ilyen jellegű cselekedeteit eleve nem a tárgyak vagy anyagi javak mozgatják nagyobb részt, hanem, mert úgy érzi, a "rengeteg szenvedése" után neki minden megjár.
Ellenszer: Ha meglát az új pároddal, aki láthatóan boldog veled, általában visszavonul. Totál összetörik a gondolattól, hogy az általa minden oldalról selejtnek titulált exe valaki számára kész főnyeremény lehet. 

 

2. A soha-el-nem-feledő

Fellépés: Megnyerő. Csodásan ápolt külsejét látva, könnyű figyelmen kívül hagyni eszelős tekintetét. 
Nemek közti előfordulási arány: 50%-50%.
Pszichés indíttatás: Nincs mit szépíteni, a vázlatpont címe akár a "totál kattant" jelzőt is megkaphatta volna. Az ilyen emberek önértékelése rendszerint nagyon-nagyon alacsony, a párkapcsolataikon keresztül határozzák meg magukat. Gyakran gyerekkori sérülések miatt keresik egész életükben azt a személyt, akihez mindennél jobban kötődhetnek. Ironikus, hogy a túlzott kötődési vágy ellenére ő az a típus, aki helyett végül mindig mást választ a párja. A klasszikus "örök második", aki sokszor igazából csak a saját kicsi fejében él kapcsolatban. (Egyébként többnyire talon luvnya vagy szerető.)
Erre készülj, ha van ilyen exed: Ha meglát egy étteremben valaki mással randevúzni, odalibben, és úgy tesz, mint aki szörnyen fontos ember az életedben. Nagyon durva esetekben folyamatosan figyel téged mindenféle platformokon, kommentel, hogy az ismerőseid számára azt mutathassa, ti nagyon közel álltok egymáshoz. Vagyis, hiába nem vagytok együtt, a fejében ő továbbra is valamiféle kapcsolatba képzeli bele magát veled. Mindez roppant kellemetlen tud lenni, de valós veszélyt csak akkor jelent, ha tudja a címedet, és jól bánik a késekkel.
Különleges képessége: Váratlan felbukkanás.
Ellenszer: Figyelmen kívül kell hagyni. Ignorálni a kommentjeit, nem viszonozni a like-jait, a követéseit, személyes találkozáskor a köszönésen túl, semmilyen kommunikációba nem belemenni.

 

3. A bosszúálló 

Fellépés: Furcsa, enyhén kiégett, valahol az őrület és a holdkórosság határán. Beszéde monoton, jellemzően enyhén összezárt szájjal formálja a szavakat. Megfigyelhető testbeszéd-motívumai az ökölbe szorított kéz, a kissé agresszívan előre ugró állkapocs, a csíkszerű szájtartás, illetve a tekintet ideges cikázása. Ugrál a témák közt, nehezen koncentrál, nem figyel a beszélgetőpartnerére, inkább csak a saját dolgait fújtatja.
Nemek közti előfordulási arány: 75%-25% a férfiak javára.
Kiváltó tényező: Hűtlenség a másik részéről, elhagyása valaki másért, vagy egyéb, nagyon komoly, az önértékelésbe gázoló sértés. Alapvetően büszke, önkritikára kevéssé képes, már-már öntelt és gőgös emberek reagálnak így arra, amikor koppan a tantusz: valakinek nem voltak elég jók.
Kell-e félned egy ilyen extől? Többnyire csak a szája nagy, az is inkább a barátai előtt, de vannak kirívó esetek a bosszúálló exek között - ezek egy része az, ami aztán bekerül a hírekbe is, "Megölte expartnerét, majd magával is végzett" címmel.
Mit tehetsz egy bosszúálló exszel? A bosszúálló személyiség már a kapcsolat idején is megmutatkozik, érdemes figyelni, hogy beszél a korábbi kapcsolatairól, vagy tesz-e akár csak vicces utalásokat is arra, mit csinál majd veled, ha meg találod csalni. Ha agressziót fedezel fel, a. ne csald meg, b. ne derüljön ki.
Ultimate jótanácsok: cserélj telefonszámot, lakcímet - vagy minimum zárat -, és tiltsd le minden social media platformon, az első időkben pedig változtass valamit drasztikusan a külsődön is, hogy még hátulról se legyél felismerhető.

 

4. A támasz

Fellépés: Semmi kirívó. Vagy mégis. Úgy viselkedik, mintha még mindig egy pár lennétek.
Mit csinál? Jelen van. Barátkozik. Segít. Vigasztal, ha kell. Lelket önt. És nem kopik le.
Nemek közti előfordulási arány: 65%-35% a nők javára.
Az igazság odabent... Nyilván, itt többfelé bonthatjuk a helyzetet: van, amikor tényleg nehéz leválni egymásról, idő kell hozzá, jó még egy kicsit "tartozni" a másikhoz, főleg, ha egy alapvetően jó kapcsolatot hagytunk magunk mögött. Sokszor eleve bizonytalan a kérdés, tényleg jó döntés volt-e szétmenni, vagy van ebben még potenciál. Mindkettő kölcsönös dolog. A támasz típus akkor jelent problémát, ha senki nem kéri, hogy ott legyen, mégis, egyszerűen nem akar felszívódni az ember életéből, akkor sem, ha már van harmadik szereplő is a sztoriban. Onnan indul ki ez az egész, hogy a kapcsolatában érezte igazán fontosnak magát. Egy értékes és talán megingathatatlan dolognak vélte, élete tartópillérének, ami most hirtelen elveszett - és ő nem akarja csak úgy elengedni. Van, amikor a kapcsolat visszaszerzését tekinti célnak, míg más esetekben egyszerűen csak a szomszéd tehene eset érvényesül: ha vele nem működött , nehogy már mással igen... Így minden erejével az új kapcsolatok bedöntésén munkálkodik. 
Kiiktatás: Mintha letépnél egy ragtapaszt. Gyorsan és kegyetlenül. Kulcsmondatok: "Nincs szükségem rád/Nem vagy fontos nekem."

 

5. Kellesz is meg nem is

Fellépés: Szexibb, mint valaha. Durvábban flörtöl, mint valaha. Ütősebb a kémia-koktél vele, mint valaha. Jobban akarod őt, mint valaha.
Nemek közti előfordulási arány: 55%-45% a férfiak javára.
A tettei mögött meghúzódó szándék: Nem akar visszakapni. Játszik veled, szexel veled, esetleg el is mászkáltok ide-oda - de nem akar visszakapni. Nem téged hív, ha baj van, és te se hívd őt, mert szinte biztosan egy másik városban tartózkodik majd. Igazából csak hiányoznak neki a kapcsolat szórakoztató, könnyed, kellemes elemei, és amíg nem jön jobb, hát használ erre téged. A kettőtök közti vonzalom tudatában, teljes hódító-csábító eszköztárát beveti, hogy minél nagyobb eséllyel érjen célba. Férfiaknál a biztos szex lehet erős mozgatórugó, illetve a sikertelen vadászatok utáni vigasztalódás esélye, nőknél a "kellek valakinek legalább" érzés keresése. És valóban, lássuk be, egy megszokott személlyel hancúrozni, akivel a szex tényleg jó, korántsem annyira lehangoló, mint mindig új arcokat akasztani le a Tinderen.
Különleges képessége: KÉMIA.
Ha ilyen az exed: Ne szeress bele újra. Valahol bóknak is felfogható, hogy hézagpótlóként mindig hozzád talál vissza, és bár a pót-LÓ azért nem szamár (hahaha), de még mindig nem az igazi... (Szójáték volt.)
Lekoptatás: Vallj neki szerelmet, vesd magad a lábai elé, tervezgesd lelkesen a közös jövőt. Egy életre eltűnik az életedből.

flamingo-2591493_1920.jpg

 

Szex és Pest

Friss topikok

süti beállítások módosítása